Vår idé

Många önskar bo på landet, men ändå ha närhet till stadens utbud och en god service. Ploga snö på vintern, fixa avloppet eller ha problem med det egna vattnet är ju inte lika kul. Vi vill därför erbjuda ett boende på landet där dessa funktioner finns lika naturligt som i staden.  Det skall vara enkelt att bo även ute på det riktiga landet. Samtidigt skall det vara nära till stadens utbud och möjligheter.  Vårt motto är därför - Enkelt och Nära.

En lantlig miljö kan se väldigt olika ut. Vissa hus ligger för sig och andra i mindre grupper. Ofta smälter den äldre bebyggelsen in bra i naturen och utnyttjar den väl – det blir en viss kultur. Vi vill att man skall ha samma känsla om man flyttar ut på landet i sitt nybyggda hus.  En utflyttad stadsdel till landet vill vi undvika.

Skästa Hage har vi försökt att anpassa på detta sätt. Varsamt har vi mejslat ut var mindre grupper av hus skall stå för att smälta in i naturen på bästa sätt. Mellan grupperna finns gott om utrymme för att man skall behålla den lantliga känslan och slippa insyn. Naturen skall få styra utformningen och vi har försökt att bevara den gamla kulturbygden så långt vi kan.

Västerås har nu bytt sida – vi finns på Västerås framsida Erikslund - som en kompis sa till oss för redan för 15 år sedan. Han visste nog inte hur rätt hans skulle få…. Erikslund passerar man dagligen till eller från arbetet. Det är enkelt att stanna på väg hem och köpa mjölk på Maxi, hämta ett recept på apoteket och köpa ett spikpaket på Bauhaus. Vi har slutat att åka in till staden för att handla – vi gör det när vi ändå passerar på väg hem.

Naturen har vi runt hörnet. Joggingturen börjar och slutar på garageuppfarten. Tycker man om hästar finns Skästa Gård några stenkast bort på andra sidan vägen. Där kan man hysa in sin häst i stallet och nyttja alla delar med ridhus, kurser och samvaro med andra med samma intresse. Borta är alla kvällar med skjutsning till och från stallet. Golf finns på flera banor inom mindre än en mil bort - kanske som en avstickare på vägen hem från jobbet.

Skästa Hage är för dig som vill komma ut på landet. Vi har trivts på landet i drygt 20 år. Det tänker vi fortsätta med. Välkommen du också!

Johnny & Christina
Lantbrukare och markägare

Mail:  johnny.borjesson@outlook.com
Mobil: 070-547 20 05